VMware Workspace ONE Nedir? Neden Tercih Etmelisiniz?

Bugün kuruluşlar birçok farklı uygulamayı kullanmak ve artan sayıda uç nokta cihazını yönetmek durumunda. Bu durum kimse için yeni değil; ancak cihaz dağıtımındaki hızlı artış, farklı cihaz tiplerini desteklemek ve iş akışlarını optimize etmek zorunda olan işletmeler için gittikçe daha büyük bir sorun haline geliyor.

Tüm bunları yaparken kontrol ve güvenlik seviyesini de yüksek tutmak gerekiyor. Birden fazla platform ve işletim sistemini çalıştırmak için genellikle birçok BT yönetim aracı gerekiyor ve her biri özgün bir BT becerisi ve kaynak gerektiriyor. Ayrıca, birçok şirketin eski sistemleri ve geleneksel yerinde çözüm yöntemlerinin getirdiği kısıtlamaları aşması gerekiyor ki bu da genel giderleri ve bakım maliyetlerini artırıyor. Tüm bu faktörler bir araya geldiğinde işletimsel ve güvenlik açısından ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Bu makalede, VMware Workspace ONE’ın ne olduğunu açıklamanın yanı sıra, kuruluşlarınn kendileri için doğru olup olmadığına karar vermelerine yardımcı olacak ana özellikler ve faydalarını inceleyeceğiz.

Workspace ONE Nedir?

Workspace ONE, dijital bir işyeri çözümlerinden biridir. Bu çözüm, BT ekiplerine, kontrol ve güvenlikten ödün vermeden herhangi bir cihazda herhangi bir uygulamayı sunma ve yönetme olanağı sağlar. Bu platform, uygulama yönetimi, erişim kontrolü ve birleşik uç nokta yönetimini bir araya getirir.

Birleşik Arayüz: Tüm Cihaz ve Uygulama Yönetimi

Workspace ONE’ın en büyük avantajlarından biri, tüm cihaz ve uygulamaların tek bir arayüz üzerinden yönetilebilmesidir. Bu sayede, çeşitli cihaz ve uygulamalar için özel beceri ve araçlara ihtiyaç duyma zorunluluğu ortadan kalkar.

İzole Yapıları Ortadan Kaldırmak: Ekipler Arası İşbirliği

Workspace ONE, BT altyapısının esneklik ve ölçeklenebilirliğini artırırken, bölünmüş ve izole çalışma yapılarının gelişmesini engeller. Bu özellik, farklı ekipler arasındaki işbirliğini teşvik eder ve operasyonel verimliliği artırır.

Workspace ONE’ın Temel Özellikleri

Workspace ONE’ı günümüz dijital çalışma alanları için vazgeçilmez bir çözüm haline getiren bazı temel özellikler:

Kullanıcı Self Servisi

Workspace ONE’ın tek dokunuşla, tek oturum açma (SSO) özelliği sayesinde kullanıcılar, mobil, web, bulut ve Windows uygulamaları gibi herhangi bir türde uygulamaya güvenli bir şekilde IT desteği olmadan erişebilirler. Bu yenilikçi özellik IT ekibinizin arka plan iş akışlarını kontrol altında tutmasını sağlar ve destek taleplerinin azalmasıyla yüksek değerli görevler ve stratejik girişimlere odaklanmalarına imkan tanır.

Birleşik Uç Nokta Yönetimi

Workspace ONE, platform ve cihaz bağımsız olarak her tür donanımı destekleyebilir. Kurumsal ait donanımların tam yaşam döngüsü yönetimi gerektirdiği ve çalışanların kişisel cihazlarının BYOD (Kendi Cihazını Getir) politikasına uygun olması gerektiği için bu özellik oldukça önemlidir. Bu sayede, çoğu durumda, çalışanlar en çok tercih ettikleri cihaz türlerini seçerek maksimum erişim, kolaylık ve verimlilik elde edebilirler; üstelik bu, güvenlikten veya yönetim kolaylığından ödün vermeden sağlanır.

Ağ Erişim Kontrolü

Workspace ONE’ın güçlü politika motoru, kimlik ve cihaz yönetimi yetenekleriyle hassas bilgilerinizi korur. Platform, erişim kararlarını kimlik doğrulama yöntemi, ağ, konum ve cihaz uyumluluğu gibi çeşitli gereksinimlere göre uygulatabilir. Kullanıcıları bile cihazlarındaki ayarları uyumluluk standartlarını karşılayacak şekilde değiştirmeleri için yönlendirebilir ve böylece ihtiyaçları olan yazılıma erişimlerini sağlayabilir.

Otomatik Uygulama Yönetimi

Workspace ONE, IT profesyonellerine uygulama dağıtımını ve güncellemelerini otomatikleştirme olanağı tanır. İster Windows uygulamaları ister mobil uygulamalar dağıtıyor olun, uygulama teslim sürecini otomatikleştirerek daha iyi güvenlik ve uyumluluk sağlar.

Workspace ONE ile, Windows uygulamalarını Windows cihazlarına veya mobil cihazlara güncellenmiş uygulamaları tek bir platform üzerinden dağıtabilirsiniz.

Workspace ONE‘ın basitleştirilmiş cihaz yönetimi ve provizyonlama ile laptop imajlamasını ortadan kaldırabilir, cihazların her zaman gerekli yapılandırmalara sahip olmasını sağlayan dinamik akıllı gruplardan yararlanabilirsiniz.

Yazılım paketlerini otomatik olarak yükleyin, güncelleyin ve kaldırın. Yazılım, uygulamalar, dosyalar, komutlar ve komutların dizüstü bilgisayarlara yüklenmesi için otomatik bir iş akışı oluşturbilir, çeşitli IT tanımlı koşullara göre kurulum yapılandırmalarını ayarlayabilirsiniz.

Çok hassas ve gizli bilgilerle çalışmak isteyen kullanıcılar için güvenli barındırılan sanal uygulamalar ve masaüstleri sunarak güvenliği tehlikeye atmadan çalışmalarını sağlabilirsiniz. Kullanıcılar, Workspace ONE Intelligent Hubuygulamasından sanal uygulamalarına ve masaüstlerine erişebilir, bu sayede her yerde verimli olabilirler.

Neden Workspace ONE Kullanmalısınız?

Workspace ONE, modern dijital çalışma alanlarını etkin bir şekilde yönetme konusunda işletmelere yardımcı olur. İşte bu platformun sağladığı bazı anahtar faydalar:

Çalışanların Gereksinim Duyduğu Araçlara Erişim

Workspace ONE, çalışanların ihtiyaç duyduğu araçlara hızlı bir şekilde erişmesini sağlar. Bu da idari yükü azaltır ve verimliliği artırır. Ayrıca, çalışanların işe giriş süreçlerini de hızlandırır ve kolaylaştırır.

Tek Bir Kullanıcı Arayüzünde Birleştirilmiş Yönetim Araçları

Platform, SCCM, JAMF, ServiceNow, SharePoint, Android Play ve Apple Application Store gibi çeşitli yönetim araçlarını tek bir kullanıcı arayüzünde toplar. Bu sayede yönetim süreçleri daha entegre ve kolay hale gelir.

Yedekleme ve Bakım Kolaylıkları

Aktif Dizin Hizmetleri (Active Directory Domain Services) ile Workspace ONE Bulut ortamı arasındaki on-premises (yerinde) sunucu bağlantısı yedeklilik sağlar ve rutin bakım sırasında kesinti sürelerini azaltır.

Otomatik Uygulama Uyumluluk Kontrolleri

Cihazların şifreleme durumu, güvenlik duvarı durumu ve işletim sistemi sürümü gibi kriterlere göre otomatik olarak şirket uyumluluk kontrollerini yapabilen uyumluluk profilleri oluşturulabilir. Böylece tüm cihazların şirket politikalarına uygunluğu sağlanır.

Özelleştirilebilir Panolar ve Raporlama

Workspace ONE Intelligence, IT ekiplerine gerçek zamanlı ve otomatik veri sunarak daha kesin ve tutarlı varlık takibi yapmalarına olanak tanır. Özelleştirilebilir panolar ve raporlama ile bu süreçler daha da kolaylaşır.

Güvenli Uygulama ve Masaüstü Erişimi

Workspace ONE Intelligent Hub üzerinden erişilebilen sanal uygulamalar ve masaüstleri, kullanıcıların herhangi bir yerden güvenli bir şekilde çalışmasına olanak tanır. Bu, güvenliği tehlikeye atmadan hassas bilgilerin işlenmesini sağlar.

Gerçek Zamanlı İzleme ve Görünürlük

Platform, tüm uygulama, cihaz ve konsol olaylarına gerçek zamanlı görünürlük sağlar, bu da tüm IT altyapısındaki izleme süreçlerini daha verimli hale getirir.

Workspace ONE Çalışanları Güçlendirir ve BT’yi Kolaylaştırır

Workspace ONE, erişim kontrolü, uygulama yönetimi ve herhangi bir cihaz için çok platformlu uç nokta yönetimini destekleyen akıllı bir dijital çalışma alanı platformu sunar.

Tek bir birleşik katalog üzerinden bulut, mobil, web ve Windows uygulamalarına tek oturum açma erişimi sağlar ve uygulama dağıtımını hızlandırır. Ayrıca, e-posta, takvim, dosya ve sosyal iş birliği araçlarıyla sorunsuz entegrasyon, iş akışlarını daha da kolaylaştırır. Bütün bunlar bir araya geldiğinde Workspace ONE, cihaz yönetimi stratejisini kontrol altına almak isteyen herhangi bir organizasyon için oldukça güçlü bir çözüm haline gelir.

VMware Workspace ONE Çözümü için Neden İHS Teknolojiyi Tercih Etmelisiniz?

VMware Workspace ONE uygulamasında uzmanlaşmış deneyimli teknik ekibimizle işletmenizin tüm dijital işyeri ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Workspace ONE’ın sağladığı gelişmiş özellikler ve avantajları en iyi şekilde kullanmanızı sağlamak için profesyonel ve kişiye özel çözümler sunuyoruz.

Workspace ONE, cihaz ve uygulama yönetimini tek bir arayüzde birleştirerek verimliliği artırırken, güvenliği ve kontrolü de en üst düzeyde tutmanızı sağlar. İHS Teknoloji olarak Deneyimli teknik ekibimizle, Workspace ONE’ın tüm entegrasyon ve kurulum süreçlerini etkili ve hızlı bir şekilde yönetiyor ve teknolojik ihtiyaçlarınıza özel çözümler sunuyor, oluşabilecek her türlü sorun için anında destek sağlıyoruz.

İşletmenizin özel gereksinimlerine uygun özelleştirilmiş Workspace ONE çözümleri ile dijital işyeri altyapınızı ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebilirsiniz. Workspace ONE’ın kullanımı boyunca sürekli teknik destek ve danışmanlık hizmetleri sağlıyoruz. Bu sayede, BT operasyonlarınızın aksamasını önlüyor ve günlük iş akışınızı sorunsuz bir şekilde devam ettiriyoruz.

VMware Workspace One Çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Related articles